Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Brief, beeldje, schilderij en kleed van Sigmund Freud volgende week te zien in Dolhuys

Het Dolhuys in Haarlem exposeert binnenkort een originele brief van de Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse. Ook toont het museum een houten beeld, een schilderij van een patiënt en een tapijt uit de werkkamer. De objecten van het Freud Museum in Londen en het Dolhuys zijn voor het eerst in Nederland te zien.
Aanleiding is het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse. Yasco Horsman spreekt donderdag in het Dolhuys over strips en psychoanalyse. Hij promoveerde op een proefschrift over trauma en literatuur.
In de brief die Freud (1856-1939) sierlijk ondertekende, schrijft hij dat leken een praktijk mogen hebben als zij een cursus psychoanalyse volgen. Het schilderij is van de ’Wolvenman’, een van de bekendste cliënten van Freud.

 

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!