Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

BEHOUD DE BOLWERKEN, ZEG NEE TEGEN DE DOLHUYSBRUG!

Dolhuysbrug? Nee!
BEHOUD DE BOLWERKEN, ZEG NEE TEGEN DE DOLHUYSBRUG! TEKEN DE PETITIE!

De gemeente Haarlem wil het fietspad de Rode Loper doortrekken van de Haarlemse binnenstad naar Haarlem-Noord, dwars door de historische Bolwerken heen. Dit betekent een ernstige aantasting van een monumentaal stadsgezicht en waarschijnlijk het kappen van een aantal grote (monumentale) bomen. Totale kosten van de brug: ruim 2,2 miljoen euro gemeenschapsgeld.

Laatste nieuws.........

De raad laat opnieuw een vergelijkende studie uitvoeren naar het Dolhuystracé en een alternatief tracé. De resultaten van die studie worden eind januari 2018 verwacht en dan valt het definitieve besluit: wel of geen Dolhuysbrug.

 

Argumenten tegen de brug
Waarom wil de gemeente Haarlem dit? De route wordt veiliger, zeggen ze, en de fietsknelpunten achter het station verdwijnen. Klopt dit? NEE! Want:
 
De route wordt juist onveiliger. De smalle Kennemerstraat wordt een fietsstraat waar fietsers (en dat zijn er zo’n 1.000 per uur in de spits) in twee richtingen doorheen mogen, maar ook auto’s. Dit past niet en gaat tot gevaarlijke situaties leiden. Ook zijn er op de route een paar onoverzichtelijke kruisingen van fiets- en autoverkeer (zoals de kruising met de Schotersingel), dan wel fietsverkeer en voetgangers (het recreatieve gebied rondom museum Het Dolhuys).
De fietsknelpunten achter het station worden met de komst van de brug niet opgelost, maar enkel verplaatst. Het is in de spits inderdaad druk met fietsers rondom het station, maar daar gaat een brug geen verandering in brengen.
 
De route door de monumentale Bolwerken is zo’n 100 meter korter. Zonder obstakels (passerende auto’s) in de Kennemerstraat, levert dat fietsers zo’n 15 tot 20 seconden tijdwinst op. Maar is dát ruim 2,2 miljoen euro voor de aanleg van een brug waard? Is dát de vernietiging van een historisch stuk Haarlem waard, een groene oase van rust voor veel Haarlemmers? En is dát het leven van (monumentale) bomen waard, waar we er in de Haarlemse binnenstad al zo weinig van hebben?
 
Dolhuysbrug definitief van de agenda
Het dossier Dolhuysbrug stamt al uit 2000, had steeds onvoldoende draagvlak, maar wordt iedere keer weer uit de kast gehaald. Actiegroep Een brug te ver Haarlem wil dat de Dolhuysbrug nu eindelijk eens definitief van de agenda verdwijnt. Teken daarom deze petitie, zodat we de gemeenteraad kunnen overtuigen dat die ruim 2 miljoen euro beter besteed kan worden aan het verbeteren van de huidige fietspaden achter het station. En waarschijnlijk blijft er dan nog geld over voor zaken waar de Haarlemmers echt wat aan hebben.
 
DE DOLHUYSBRUG KOST MILJOENEN, VERNIETIGT MONUMENTAAL GROEN EN LOST NIETS OP!
Teken nu de petitie!


facebook.com/eenbrugteverhaarlem
twitter.com/BrugteverH

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!