Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

PERSBERICHT: Initiatievenraad: misschien beslis jij wat goed is voor de stad

PERSBERICHT

Vanaf 2018 heeft de gemeente Haarlem een nieuw budget van 230.000 euro voor initiatieven uit de stad. Iedereen kan aanspraak maken op dit budget. Wie geld krijgt om een initiatief voor de eigen buurt uit te voeren bepalen Haarlemmers zelf via de initiatievenraad. De gemeente Haarlem zoekt uit ieder stadsdeel één Haarlemmer om plaats te nemen in deze raad. Enthousiast? Geef je nu op.

Haarlem kende tot 2018 het leefbaarheidsbudget en het bewonersondersteuningsbudget. Dat laatste budget kwam niet op, terwijl er initiatieven uit de stad niet door konden gaan omdat dat budget al op was. Het college van burgemeester en wethouders besloot begin december beide budgetten bij elkaar te voegen tot één initiatievenbudget. Dit besluit was voorbereid door een groep vertegenwoordigers van alle stadsdelen.


De stad bepaalt

Maar wie maakt daar aanspraak op? Dat is aan de stad. Een initiatievenraad, bestaande uit vijf inwoners van Haarlem, ieder uit een ander stadsdeel, beoordelen de aanvragen en verdelen het geld. Eén van de gebiedsverbinders van de gemeente Haarlem zit de raad voor, maar heeft geen stem. Zo bepaalt de stad zelf wat een goed initiatief is voor de stad.


Geef je op voor de initiatievenraad

Iedere Haarlemmer vanaf 16 jaar kan zich opgeven voor de initiatievenraad. Dat doe je door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van initiatievenraad. In de e-mail moet je naam, adres en telefoonnummer staan. 
Uit ieder stadsdeel wordt door middel van loting een kandidaat gekozen. De initiatievenraad bepaalt zelf hoe vaak ze per jaar bij elkaar komen. De gemeente schat in dat het de leden ongeveer twee uur per maand kost. De leden van de initiatievenraad krijgen geen vergoeding en worden voor één jaar gekozen. Je kunt je opgeven tot 8 januari 2018. Alleen de gekozen leden krijgen voor 15 januari 2018 bericht.


Gebruik maken van het initiatievenbudget

Wil jij gebruik maken van het initiatievenbudget? Stuur je idee naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!