Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Kennemerbrug groot onderhoud brugdek

In de zomer 2018 wordt groot onderhoud verricht aan de Kennemerbrug. Het huidige brugdek lekt en dat wordt verholpen. De werkzaamheden starten waarschijnlijk eind augustus 2018 en de voorlopige oplevering is gepland in oktober 2018. De brug wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten voor verkeer. We verwachten geen grote hinder tijdens de werkzaamheden.

Actueel

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het verkeer over de brug kan blijven rijden.
De verkeersstromen lopen tijdelijk anders en 3 bomen in de middenberm van het Kennemerplein staan dan in de weg. Deze 3 bomen zijn daarom tijdelijk verplaatst naar het grasveld achter de viskraam bij het Frans Halsplein. Deze worden na het groeiseizoen in november 2018 teruggeplant op de huidige locatie.

Werkzaamheden en planning

Het huidige brugdek lekt waardoor de balken worden aangetast. De kwaliteit van de brug verslechtert hierdoor snel. Dit wordt verholpen door het aanbrengen van een dun vlies aan de bovenkant van het brugdek en op de steunpunten van de brug. Er wordt meteen een nieuw wegdek aangebracht. De fietspaden op de brug worden dan verbreed naar 2,50 meter. Ook worden het metselwerk en de leuningen van de brug hersteld.

 

    • Woensdag 11 april 2018: verplanten van 3 bomen
    • Zomer 2018: waterdicht maken van de brug en het aanbrengen van het nieuwe wegdek. Het asfalt en de tegelverharding worden eerst verwijderd en vervangen. Dan volgt het herstel van het metselwerk en van de stalen leuning
    • Oktober 2018: geplande oplevering
    • November 2018: terug planten van de bomen

Contact

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is de heer R. Edens. Voor vragen kunt u contact met hem opnemen via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!