Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

De scholen zijn weer begonnen: tips van Veilig Verkeer Nederland

Scholieren zijn na de vakantie extra opgewonden over het nieuwe schooljaar en schatten verkeerssituaties niet altijd even goed in. Dit zorgt helaas voor meer ongelukken dan in de rest van het jaar. Daarom geeft Veilig Verkeer Nederland tips om het verkeer veilig te houden.

Tips voor ouders om kinderen voor te bereiden op de route naar school:

  1. Een veilige fiets is een eerste vereiste. Doe daarom een fietscheck! Werken de remmen nog goed? Is de hoogte van het zadel en het stuur nog steeds goed afgestemd op de groei van de kinderen? Doen het voorlicht en het achterlicht het nog? Zit het krat of de mand nog stevig vast op de fiets en zit het niet voor de voorlamp?
  2. Oefen de nieuwe route samen. Brugklassers en kinderen die naar een nieuwe school gaan, fietsen voor het eerst een nieuwe route. Het is bij het oefenen goed om achter de kinderen te blijven fietsen, zodat je ziet wat ze doen. Fiets de route een paar keer samen en wijs onderweg op mogelijke gevaarlijke situaties. Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn al spannend genoeg.
  3. Maak afspraken over het gebruik van mobiele telefoons. Door al fietsend te appen of bellen, mis je hele stukken onderweg en door muziek hoor je het verkeer minder goed. Geef hierin als ouder het goede voorbeeld. Zowel op de fiets als in de auto.

Tips voor automobilisten om het aantal ongelukken direct na de zomervakantie terug te dringen:

  • Focus op het verkeer. Houdt u in het verkeer met één ding tegelijk bezig en maak dus geen gebruik van de telefoon tijdens het autorijden.
  • Vertrek op tijd. Hierdoor rijdt u meer ontspannen en niet te snel.
  • Let vooral ook op uw snelheid in de bebouwde kom. Vooral daar kunnen schoolgaande kinderen onverwachte slingerbewegingen maken.
  • Breng de kinderen zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school. Toch met de auto? Parkeer uw auto dan niet pal voor school, maar iets verder weg. Dat geeft de schoolgaande kinderen meer ruimte om veilig bij school aan te komen.

Meedoen is makkelijk. Samen houden we de buurt veilig.

via: Nextdoor Blog

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!