TenToon ensemble trekt door de stad met de talenten van Leonardo da Vinci

In November 2018   zetten tien musici van TenToon ensemble -acht blazers, contrabassist en slagwerker- Leonardo Da Vinci in het zonnetje. Daarmee haakt het ensemble in op de grote tentoonstelling in Teylers Museum waar de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance dit najaar centraal staat.

In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat de kunstenaar is overleden en overal ter wereld worden tentoonstellingen over de kunstenaar georganiseerd.  Geïnspireerd door de vele talenten van 'homo universalis' Leonardo Da Vinci heeft TenToon een programma samengesteld waarin de vele beroepen en talenten van Leonardo op ludieke wijze worden gepresenteerd.

TenToon trekt met dit programma door alle windstreken van Haarlem.

In elk stadsdeel staat een talent van Leonardo Da Vinci centraal en doet Haarlems talent mee aan het concert.

Haarlemse jongeren worden, in samenwerking met cultuurcentrum Hart-Haarlem, uitgenodigd om deel te nemen aan de concerten. Zij zullen samen met de professionele musici, de muziek van Hans Zimmer uit de film 'The Da Vinci Code' vertolken.

Op zaterdag 17 november komen alle talenten samen en vindt het Slotconcert plaats in de Philharmonie in Haarlem-centrum.

3 november 11.00u Haarlem Noord – Schoterhof, Plesmanplein 10

14.00u Haarlem West – De Blinkert, Rockaertshof 66

10 november 11.00u Haarlem Zuid – Winkelcentrum Schalkwijk, Floridaplein 13

14.00u Haarlem Oost – Reinaldahuis, Leonard Springerlaan 1

17 november 14.00u Centrum – Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11

Speel je minstens 3 jaar een muziekinstrument en ben je ook dol op films, zoals The Da Vinci code? Dan zoeken wij jou! Doe op 3, 10 en 17 november 2018 mee als guest player met het professionele Tentoon ensemble en geef concerten in jouw stad, onder andere in de prachtige Philharmonie in Haarlem!

Dit is jouw kans om mee te doen! Geef je nu op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.