Digitaal sterk

Wilt u ook digitaal sterk worden?

Computer, tablet of smartphone kunnen uw leven leuker en makkelijker maken. Foto’s krijgen van (klein)kinderen, oude vrienden opzoeken, lekkere recepten vinden of het betalen van rekeningen. Het kan allemaal. Maar voor wie er niet mee opgegroeid is, is de drempel vaak hoog om ermee te beginnen. In de wijk zijn er de volgende mogelijkheden om digitaal sterker te worden.

Gratis cursus Klik & Tik bij de Bieb

Wilt u een reis boeken via internet? Op Marktplaats een koopje scoren? Mailen met uw kleinzoon in Canada? Maar vindt u het moeilijk om internet te gebruiken? Kom dan naar de Bibliotheek Haarlem –Noord voor een cursus Klik & Tik: een goede basis voor wie niet of nauwelijks met de computer heeft gewerkt maar dat wel graag wil. Loop binnen om u aan te melden of bel 023 511 53 00. U kunt ook

individueel onze computers gebruiken, er is een medewerker aanwezig om u te helpen.

Bibliotheek Haarlem-Noord  Planetenlaan 170, 2024 EX Haarlem

De Buurtwinkel inloop Laptop, tablet en smartphone vragen

Op dinsdag kunt u in De Buurtwinkel Generaal Spoorlaan 140 van 12-13.30 uur

hulp krijgen bij simpele computervragen. Bijvoorbeeld een smartphone gebruiksklaar maken, hulp bij installeren van een programma, of foutmeldingen op uw laptop. Wilt u iets opzoeken of u ergens online voor inschrijven, maar heeft u zelf geen computer, kom dan gerust langs tijdens de openingstijden. Er staat een mediazuil waar dit op mogelijk is en de medewerkers helpen u graag.

Wijkcentrum de Horizon DOCK.  Horizon Digitaal.

Wilt u computer-of tabletles op maat? In uw eigen tempo leren hoe je
met een tablet of computer kunt omgaan? Bel voor een afspraak,
t: 023-543 60 40. U kunt ook de voicemail inspreken. Wij bellen u terug.

Heeft u een storing op uw laptop, tablet of smartphone? Loopt hij steeds vast,

of komt e-mail niet binnen? Kom dan met uw apparaat naar de inloopavond

of bel voor een middagafspraak. Oefen op onze computers of op uw eigen

laptop of tablet en volg de Klik en Tik-cursus (bekend van de Bibliotheek) op

oefenen.nl. Stel uw vragen aan de vrijwilligers van Horizon Digitaal.

Wilt u actiever worden op het internet? Op Facebook? Spullen verkopen?
Reageren op huurwoningen? Of whatsappen? Neem uw laptop, tablet

of smartphone mee - of leen er een van ons - naar de workshops.

Iedere de 1e dinsdag van de maand van 14:00 – 15:00 uur:

5 maart 2019     : Sociale media (Facebook)

2 april 2019        : Mijnwoonservice.nl (Hoe reageer je op huurhuizen)

7 mei 2019         : Whatsapp en Beeldbellen (FaceTime en Skype )

4 juni 2019          : Zoeken op Google en You Tube

2 juli 2019           : Veilig internetten en Wachtwoordbeheer

Les krijgen (op afspraak) of oefenen op: dinsdag 14:00-17:00 uur (niet de 1e v.d. maand) en donderdag 13:00-16:00 uur  Inloop: woensdag 19:30-21:30 uur en zaterdag van 14:00 -17:00 uur.

Horizon Digitaal in wijkcentrum De Horizon, Ambonstraat 2 Haarlem

Digitaal Sterk! door vrijwilligers is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt