Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Meeuwenoverlast

Meeuwenoverlast: voeren van meeuwen en duiven verboden

  • 22 maart 2019

In Haarlem is het voortaan verboden om meeuwen en duiven te voeren in de openbare ruimte. De gemeente heeft dit besloten om overlast van meeuwen en duiven in de stad tegen te gaan

Mensen die na waarschuwingen toch voer neergooien waar meeuwen en duiven op afkomen, kunnen zelfs een boete van € 140 krijgen. Maar belangrijker is dat iedereen weet dat voeren en achterlaten van etensresten meeuwen en ander ongedierte aantrekt en dus de overlast vergroot.

Ieder jaar heeft Haarlem te maken met meeuwenoverlast. Vooral in voorjaar en zomer krijgt de gemeente veel meldingen over gekrijs, bevuiling door poep, het opentrekken van vuilniszakken en (schijn)aanvallen van de dieren. Buurten met veel platte daken zijn extra aantrekkelijk voor meeuwen om te nestelen. De gemeente geeft subsidie voor maatregelen die voorkomen dat meeuwen een nest op hun dak bouwen.

Lees meer op www.haarlem.nl/meeuwenoverlast.

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!