Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Actiegroep 'Een Brug Te Ver Haarlem'

Actiegroep 'Een brug te ver Haarlem' bestaat uit inwoners van verschillende Haarlemse wijken. Samen met de wijkraad Frans Hals strijden we tegen het doortrekken van het fietspad 'de Rode Loper' dwars door het Bolwerkenpark en de smalle Kennemerstraat, en de aanleg van de peperdure Dolhuysbrug. De Bolwerken zijn een monumentaal stadsgezicht. Iedereen in Haarlem kent deze unieke plek en voor heel veel Haarlemmers is dit prachtige stadspark een groene oase van rust en ontspanning.
 
Vijf redenen waarom de Dolhuysbrug er niet moet komen:

1. De aanleg van de brug en het doortrekken van de Rode Loper tast monumentaal groen aan en waarschijnlijk moeten er enkele (monumentale) bomen worden gekapt.
2. De brug lost de drukte met fietsers achter het station niet op, maar verplaatst de drukte slechts.
3. De route door de Kennemerstraat en het park is onveilig voor kinderen, fietsers, voetgangers en recreanten.
4. Het recreatieve waarde van het gebied rondom museum Het Dolhuys wordt ernstig aangetast.
5. De aanleg van de Dolhuysbrug gaat minstens 2,2 miljoen euro kosten en lost de fietsproblemen niet.
 
Het dossier Dolhuysbrug stamt al uit 2000. Interessant te melden is dat het plan nog nooit een meerderheid van stemmen heeft gekregen in de gemeenteraad of daarbuiten, maar iedere keer weer uit de kast wordt getrokken. Op dit moment is de raad verdeeld over het dossier: ChristenUnie, Groen Links, PvdA, D66, Lijst Aynan en Actiepartij zijn vóór de plannen, maar sommige van hen hebben (ernstige) bedenkingen over de aantasting van de Bolwerken. De andere partijen, met name CDA, SP, VVD, de Ouderenpartij, Lijst Mohr en Lijst van Zetten zijn ertegen. Ook andere stakeholders zijn tegen de plannen, zoals de Bomenwachters, de winkeliersvereniging Cronjé en verschillende wijkraden in Haarlem-Noord.
Haarlemmers kunnen hun stem laten horen en de petitie tekenen http://eenbrugteverhaarlem.nl/

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!