Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Dolhuysbrug (Rode Loper)

Het project Dolhuysbrug en herinrichting Kennemerstraat is in 2012 stilgelegd, maar is weer actueel. Deze variant is onderdeel van een onderzoek naar mogelijke oplossingen voor de fietsknelpunten rond het Kennemerplein en de Schoterweg. De gemeente wil een comfortabele en veilige fiets- en looproute tussen het centrum, het NS-station en Haarlem Noord creëren.

In de vergadering van de gemeenteraad op 28 september 2017 is een voorbereidingskrediet van €200.000 vrijgegeven. Dit krediet wordt gebruikt voor het uitwerken van mogelijke oplossingen voor de fietsknelpunten rond het Kennemerplein en de Schoterweg. Het onderzoek moet duidelijk maken welke knelpunten er zijn op de voorgestelde route Dolhuysbrug/Kennemerstraat én wat nodig is om de huidige route via de Kennemerbrug tot een volwaardig alternatief op te waarderen.

In de variant Dolhuysbrug wordt onder meer meegenomen de afwikkeling van het verkeer rond de oversteek bij de Schoterweg, met als optie om deze oversteek noordelijker te leggen.

Bij het onderzoek gaat de gemeente in gesprek met de belangrijke stakeholders zoals de Bomenwacht, Fietsersbond en wijkraad.

De planning is om de uitwerking van de mogelijke oplossingen voor de fietsknelpunten in februari 2018 gereed te hebben.

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is de heer P. Kamphuis. Voor vragen kunt u hem bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!