Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Participatie ontwikkelzone Orionweg/Planetenlaan van start

Participatie ontwikkelzone Orionweg/Planetenlaan van start
 • 26 oktober 2018

De komende jaren merkt iedere Haarlemmer dat zijn of haar omgeving verandert. Want in Haarlem staan tot 2025 10.000 woningen gepland. Door deze groei zijn meer voorzieningen nodig, zoals scholen en sportvelden. Ook komen er meer gebruikers van de openbare ruimte die hun weg in de stad moeten zien te vinden. In de omgeving Orionweg en Planetenlaan ziet de gemeente kans voor 600 woningen.

Maar hoe en voor wie er wordt gebouwd, en hoe het eruit moet zien, en waar rekening mee gehouden moet worden bij deze ontwikkelingen: daarover vragen wij graag uw mening.

U kunt uw ideeën op verschillende manieren met ons delen. Vanaf maandag 5 november zijn er 6 themasessies in de bibliotheek Haarlem-Noord aan Planetenlaan 170.

 • 5 november
  Voorzieningen en functies (sport, zorg, cultuur en onderwijs)
 • 12 november
  Groen, water, duurzaamheid en natuur
 • 19 november
  Mobiliteit (voetganger, fiets, openbaar vervoer en auto)
 • 26 november
  Eigen wijk (persoonlijke verhalen, waardering van plekken en sociale samenhang)
 • 3 december
  Gebouwen en nieuwbouw (initiatieven en inspirerende voorbeelden)
 • 10 december
  Open dag en afsluiting (het thema van deze avond wordt tijdens de eerdere sessies bepaald en er komt een samenvatting vanuit de gemeente over de beste en meest opvallende ideeen)

De sessies vinden plaats van 15.00 tot 20.00 uur. Tussen 15.00 en 18.00 uur is er ruimte voor individuele gesprekken. In dit gesprek kunt u uw ideeën over het thema delen. Tussen 18.00 en 19.00 uur is een spreker aanwezig die het thema vanuit de omgeving behandelt.

Kunt u niet aanwezig zijn bij één van de bijeenkomsten, maar wilt u wel graag iets met ons delen? Dan kan dat natuurlijk ook. Vanaf maandag 5 november is een online participatieplatform beschikbaar op www.haarlem.nl/orionzone

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!