Zoeken
 op de site
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Wijkraadsverslag d.d. 12 juli 2017

Website wijkraad: De heer Nijhof heeft het op zich genomen om een nieuwe website voor ons te maken. Vanavond is hij aanwezig om de eerste opzet te laten zien en e.v.t. op- of aanmerkingen mee te nemen. Ook is het mogelijk om Facebook en Twitter aan de website te linken. De wijkraad is erg enthousiast over deze eerste opzet.

Frans Halsplein: De heer Van der Velde doet kort verslag van de vorderingen. De Gemeente claimt geen geld te hebben om het project te steunen. Zij stellen echter wel eisen, met name over het te plaatsen kunstwerk. Maar zij reageert niet op onze vragen/berichten. De wijkraad stelt echter: geen geld, dan ook geen inspraak. De heer Van der Velde heeft iemand die de sponsoring gaat regelen en hij heeft inmiddels contact met een bewoonster van het Frans Halsplein, die bij het Vincent van Goghmuseum werkt. Zij kan ons wellicht helpen met haar expertise. Misschien moeten wij de Media inschakelen.

Werkgroepen: Mevrouw De Jong krijgt geen papieren uitnodiging meer voor het wijkgesprek. Zij wil hier wel bij zijn. De volgende vergadering is op 16 oktober. Zij verzoekt om punten aan te leveren die zij kan inbrengen.

Fietsbrug: De dames De Waal en Vocking zijn bewoonsters van de Schotersingel en fel tegenstander van de fietsbrug. Zij zijn naar de vergadering gekomen om te informeren of er nog mogelijkheden zijn om deze brug tegen te houden. De wijkraad is ook tegenstander, maar vreest dat met name de Fietsersbond dit wil doordrukken. Er zijn in onze visie te veel knelpunten die eerst moeten worden opgelost. De oversteek bij het Dolhuijs is o.a. levensgevaarlijk en voor de HOV wordt het fietspad en 2 parkeerplaatsen weggehaald. Er is amper ruimte om een dubbel fietspad aan te leggen vanaf de Schotersingel. Er wordt gevreesd dat het voor kinderen onveilige situaties gaat opleveren als zij op het gras bij het Dolhuijs spelen als daar een fietspad door heen loopt. Er is daar onlangs al een ongeluk gebeurd. Veel bewoners zijn daarom tegen de brug. De heer Van Leersum zegt toe, de knelpunten te verzamelen en zal een brief naar de Gemeente sturen.

Rondvraag: geen.

VOOR BEWONERS

Deze website is speciaal voor bewoners van de Frans Hals wijk in Haarlem. U vindt hier informatie over de wijk, het laatste nieuws en de agenda.Iedere bewoner is welkom om bij te dragen aan deze site en om de wijkraad vergadering bij te wonen. Deze vindt elke 2e woensdag van de maand plaats in de Fonteinkerk aan het Frans Halsplein (Schoterweg 14).

VOLG ONS!

       

Meld je aan en krijg de Wijkkrant in je e-mail!